Prostějov má nového mobilního průvodce

Prostějov židovský, to je název nového virtuálního a audio průvodce v mobilní aplikaci TourStories, který vytvořila pro spolek Hanácký Jeruzalém a zejména pro návštěvníky Prostějova společnost GoodShape. Díky jedenácti zastavením si zájemce projde židovskou historií i současností města, kterému se až do 2. světové války přezdívalo právě hanácký Jeruzalém.

Severní částí někdejšího židovského ghetta, stejně jako dnešním špalíčkem, starým i novým židovským hřbitovem vás provedou Prostějováci Miloslav Maršálek a Hana Lužná.
Ti návštěvníky pozvou do prostějovských synagog a seznámí je se zajímavostmi o významných židovských rodácích. V aplikaci se návštěvníci dovědí zajímavé informace, například o první dámě izraelské módy Lole Beer Ebner, která pocházela z Prostějova, nebo o ulici Sádky, kde dodnes stojí někdejší nadační dům prvního prostějovského židovského lékaře Gideona Brechera. Ten významnou měrou přispěl k poražení cholerové epidemie, která v Prostějově vypukla po Prusko-rakouské válce. Dále je průvodce doplněn bohatou fotogalerií a bonusovým materiálem.

Mobilní průvodce s názvem Prostějov židovský přenese návštěvníky do doby, kdy byla židovská komunita významnou součástí města. Trasu si mohou projít vlastním tempem a zastavit se právě na tom místě, které je nejvíce zajímá. Stačí, aby si do svého mobilu nainstalovali aplikaci TourStories, v níž najdou nejen nového průvodce Prostějovem židovským, ale i celou řadu dalších zajímavých audio průvodců po celé republice,“ říká tvůrce platformy TourStories Petr Kopáč.

-jg-

Reportáž o mobilním průvodci můžete zhlédnout na You Tube

Informaci o mobilním průvodci přinesly také Prostějovské novinky

Také Hanácká drbna píše o mobilním průvodci

Turistický portál města Prostějova o aplikaci

Právo, 11. 4. 2023:

MF Dnes, 12. 4. 2023:

5 + 2 – 21. 4. 2023