Zemřel člen našeho spolku Rudolf Dub

Ve věku nedožitých 61 let zemřel jeden ze zakládajících členů spolku Hanácký Jeruzalém Rudolf Dub. Ruda byl zároveň členem spolku Maccabi Olomouc. Jeho aktivity se upínaly jak k připomínání židovské historie Prostějova, tak k akcím sportovním a kulturním.

V letošním roce uspořádal v Prostějově nultý ročník festivalu Chayim 2022 věnovanému připomínce 80. výročí transportů našich někdejších židovských spoluobčanů do koncentračních a vyhlazovacích táborů. Festival byl zároveň oslavou života těch, kteří válečné utrpení přežili, vrátili se domů, a nepromarnili šanci začít nový život.

Rudolf pracoval v posledních letech zároveň jako správce nového židovského hřbitova v Prostějově za Brněnskou ulicí. Díky jeho úsilí je v dnešních dnech hřbitov upraven, bývá přístupný pro komentované prohlídky, v obřadní síni je instalována část panelové výstavy o prostějovských židovských hřbitovech.

„Rudolf byl vždy plný nápadů a hýřil nekonečnou aktivitou, Bude nám chybět a budeme vzpomínat ,“ říká předseda spolku Hanácký Jeruzalém Michal Šmucr.

Za spolek vyjadřujeme hlubokou soustrast rodině.

Členové spolku Hanácký Jeruzalém